Ga naar de omschrijving
Extreme jeuk, krabben en wondjes (zomer 2023)

Extreme jeuk, krabben en wondjes (zomer 2023)

Dierenartsen uit heel Europa geven unaniem aan dat het wel een epidemie lijkt momenteel!

Maar liefst 80% van alle consulten die momenteel plaats vinden bij de aan K9 Laboratories verbonden dierenartsen heeft hier betrekking op...

Het is sinds een paar maanden namelijk echt onvoorstelbaar hoeveel honden helemaal horendol worden van de jeuk, wondjes, uitslag, vachtverlies en hotspots.

De officiële term voor deze klachten is 'atopische dermatitis'.

Zowel baasjes als dierenartsen zijn het erover eens dat het erger lijkt geworden dan in voorgaande jaren, maar niemand heeft hier echt een verklaring voor.

In de meeste gevallen is er namelijk geen sprake van voedselallergie maar wordt de atopische dermatitis veroorzaakt door externe omgevings factoren (grassen,  pollen, huisstofmijt, schimmels, hooikoorts).

Dure bloedtesten (denk aan €500 tot € 800) bieden meestal ook geen soelaas omdat deze gebaseerd is op zogenoemde uitsluitings diagnostiek.

In normale mensentaal betekent dit dat er slechts een beperkt aantal 'triggers' worden getest en daar komt dan een positief of een negatief resultaat uit.

Dit houdt automatisch in dat nooit alle triggers getest kunnen worden en dat er dus nooit precies uitsluitsel kan worden verkregen over de exacte oorzaak van de dermatitis bij je hond. (maar je bent wel vele honderden euro's lichter).

Een ander terecht punt van kritiek is dat zelfs na het uitvoeren van dure bloed- of allergie testen, dat het plan van aanpak vrijwel altijd hetzelfde is!

Hoewel de meeste dierenartsen voorheen vrijwel onmiddellijk het extreem dure injecties van Cytopoint of Apoquel voorschrijven (gemiddelde kosten: € 1.000,- tot € 1.200,- per jaar) wat dit slechts symptoom bestrijding!

De klachten blijven bestaan, echter wordt het gevoel van jeuk onderdrukt. Het lost dus ondanks de hoge kosten zeker niet het probleem op, maar onderdrukt slechts 1 van de symptomen (jeuk) en veroorzaakt soms bovendien weer nieuwe klachten en bijwerkingen bij je hond.

We hebben daarom onlangs al onze dierenartsen bij elkaar geroepen om een alternatief plan van aanpak te creëren voor de honderduizenden honden die hier momenteel heel veel last van hebben.

Voorwaarde was dat deze aanpak effectief moest zijn, 100% natuurlijk, zonder medicatie en zonder de noodzaak om elke 4 weken naar de dierenarts te hoeven reizen.

Het ontwikkelde 'plan van aanpak' komt in feite neer komt op een 3 traps raket, die voor ieder baasjes eenvoudig thuis is uit te voeren!

Kort samen gevat komt het hierop neer:

1) Voeg extra Omega 3 en 6 vetzuren toe aan het dieet van je hond voor het versterken van het immuunsysteem en ter ondersteuning van de huid/vacht. Zalmolie is hiervoor een goedkope oplossing. Wil je zeker weten dat je hond de juiste hoeveelheden en de meest effectieve werkzame bestanddelen binnen krijgt, dan kan je kiezen voor hoogwaardige, bewezen, supplementen zoals bijv. de Contrallergy en/of de Huid & Vacht van K9 Laboratories.

2) Was de hond 2-3 keer per week met een speciale natuurlijke anti-jeuk shampoo op basis van colloïdale havermout of colloïdaal zilver. Mocht je hond echt niet gewassen willen worden, was dan in ieder geval de poten hiermee tot aan de oksels. De anti-jeuk shampoo van K9 Laboratories wordt hiervoor met groot succes ingezet bij talloze dierenklinieken en trimsalons in heel Europa.

3) Gebruik dagelijks een natuurlijke potenbalsem om de voetzoeltjes te beschermen en verzorgen. Dit beperkt de kans dat er viezigheid tussen de tenen komt en/of dat dit gaat irriteren of ontsteken.

Dit eenvoudige plan van aanpak wordt momenteel door dierenartsen in heel europa geadviseerd, en alleen in het uitzonderlijke geval dat dit na 4-6 weken niet zou helpen wordt er pas over gegaan tot het geven van Apoquel of Cytopoint.

Gelukkig dringt zowel bij baasjes als dierenartsen steeds meer het besef door dat medicatie vaak niet de (enige) oplossing is.

Er wordt dus steeds meer gekeken naar natuurlijke oplossingen die daadwerkelijk het probleem bij de oorzaak aan pakken in plaats van de symptoom bestrijding met dure medicatie en met heftige mogelijke bijwerkingen.

Mocht je hier nog vragen over hebben laat het ons gerust weten!